Tüm dünyada daha fazla insanın güvenli ve temiz suya erişiminin sağlaması, değerli su kaynaklarını korumak ve küresel iklim krizi konularında farkındalık yaratmak amacıyla kurulan Grundfos Vakfı, su krizinin ciddi sonuçlarını gözler önüne seren, çok özel bir belgesel film projesinde yer aldı.
Pakistan’daki Karaçi şehrinin yoksul topluluklarına temiz ve güvenli su sağlamak için her şeyini feda eden Perween Rahman’ın sıra dışı hikayesini anlatan drama-belgesel filmi, Grundfos Vakfı ve Danimarka İstanbul Konsolosluğu tarafından ortak düzenlenen etkinlikte ilk kez izleyici ile buluştu.
Grundfos Endüstri Grubu IMEA Bölge Direktörü Burak Gürkan, İstanbul Danimarka Başkonsolosu Thierry Hoppe’nin yer aldığı etkinliğe ayrıca, UNDP İyi Niyet Elçisi ve Oyuncu Mert Fırat da katıldı.
“İKLİM KRİZİ TÜRKİYE DEĞİL DÜNYANIN SORUNU”
Gösterime, hem iyi niyet elçisi hem de meraklısı olarak ben de katıldım diyen ünlü sanatçı Mert Fırat; “Uzmanlar 2050 yılına kadar 5 milyar insanın su krizi yaşayacağını ön görüyor. Böyle olunca, 2030’lu yıllarda İstanbul, Milano, Roma, Paris gibi dünyanın büyük şehirlerinde su stresinin yaşanacağı göz önüne seriliyor. Bu kriz, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyasın problemi” dedi.
Ardından sözlerine “Filmde de Pakistanlıların su hakkı için verdiği mücadele anlatılıyor. Bu konuya biraz dikkat çekmek, bilinçli su tüketimine geçmek, sanayideki endüstriyel atıkların doğru bir şekilde arıtılmasına vesile olmak büyük önem taşıyor. Türk halkı da bu konuda bilinçli. İnsanlar artık önümüzdeki 10 yılın en büyük sorununun Covid değil, iklim krizi olduğunun farkında ve buna göre hareket ediyor” devam ederek iklim krizine dikkat çekti.