“Alın Yazısı’ Türküsüyle Büyük Beğeni Toplayan Edanur Yılmaz, Dizinin 129. Bölümünde Beyza Karakterini Canlandırıyor…
Anadolu insanının samimi, içten duygularını, birbirinden ilginç yaşam öyküleriyle TRT 1 ekranlarına yansıtan ve gönüllerde taht kuran Gönül Dağı’nın usta oyuncu kadrosunun yanında kamera arkasında görev yapan birçok kahramanı bulunuyor. Duru, etkileyici yorumu ve sesiyle Gönül Dağı türkülerine renk katan Edanur Yılmaz da bu kahramanlardan biri… Yılmaz’ı 2 Mart Cumartesi akşamı yayınlanacak 129. Bölümde Asuman’ın öğrencisi Beyza karakterinde izleyeceğiz. Edanur Yılmaz ile Gönül Dağı’nı konuştuk.
–Gönül Dağı, TRT 1 ekranlarına geldiği ilk günden bu yana izleyicilerin gönüllerinde taht kurdu. Anadolu coğrafyasının muhteşem güzelliklerini, bozkırın samimi insanlarının yaşamlarından kesitleri ve kıt imkanlarla icadlar yapmaya çabalayan gençlerin öyküsünü anlatan dizi çok sevildi. Her Cumartesi milyonlarca izleyici TRT 1 ekranlarında buluşuyor. Dizinin Halk Müziği’nin ustalarının eserlerinin yorumlandığı müzikleri de çok ses getiriyor. Öyle ki Gönül Dağı müzikleri sosyal medyada da tıklanma rekorları kırıyor. Siz de Gönül Dağı’nda yer alan sevilen türküleri yorumluyorsunuz. Sizin seslendirdiğiniz ‘Alın Yazısı’ eseri milyonlarca kişinin beğenisini topladı. Dizinin yeni bölümünde sizi sadece sesinizle ve yorumunuzla değil oyuncu olarak da izleyeceğiz. Size bu teklif yapıldığında neler hissettiniz?
-O telefon geldiğinde yaşadığım heyecanı anlatmam mümkün değil. ‘Alın Yazısı’ eseriyle milyonlarla beraber gönülden bağ kurmuşken şu an televizyon ekranından izleyicilere seslenecek olmam beni çok ama çok mutlu etti. Ayrıca Yapımcımız Ferhat Eşsiz’in bana güvenip böyle bir teklifte bulunması da beni çok onurlandırdı.
-Sizi 129. Bölümde Asuman’ın öğrencisi Beyza rolünde izleyeceğiz. Anadolu Türkü Yarışması’na katılmak isteyen ancak ailesinin desteğini alamayan Beyza’nın yardımına Asuman ve amcaoğulları yetişecek. Babasıyla yaşayan ve anne hasreti çeken Beyza hayallerine kavuşabilecek mi?
-Amcaoğullarının yardıma koşup da ellerinin değdiği hiç kimseyi ve hiçbir şeyi yarı yolda bırakacaklarını sanmıyorum ama bakalım Beyza’nın başına daha neler neler gelecek birlikte izleyeceğiz.
-Sizi tanıyabilir miyiz? Müzik dünyasına nasıl adım attınız? Gönül Dağı ile tanışmanız nasıl oldu? Ailenizde başka müzisyen var mı?
– 27 yaşımdayım. Ankara’da doğdum büyüdüm, aslen Kırşehirli’yim. Hatta senaryoda yarışmanın Kırşehir’de yapılması da benim için çok manidar oldu. Lise 3’e giderken TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun sınavlarına girdim, kazandım ve 4 yıl eğitim aldım. Bağlama çalma serüvenim de TRT korosunu kazandığım sırada babamla beraber başladı. Ailemizde müzisyen yok fakat babam bağlama çalıyor. Hiçbir kursa gitmeden babamdan bağlama çalmayı öğrendim. Daha sonra TRT’nin o eski yaşanmışlıklarla dolu stüdyosunun havasını soluyunca konservatuvar okumaya karar verdim. Çünkü bunu yaparken çok mutluydum. Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi bölümünü kazandım, mezun oldum. Bağlamayla beraber ud, gitar ve biraz da piyano çalabiliyorum. Şu anda Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Müzik alanında yüksek lisansa devam ediyorum. Aynı zamanda da müzik öğretmenliği yapıyorum. Diziyle tanışmam, Instagram’da bağlamamla dizide geçen bir eseri söyleyip yüklememle başladı. Televizyonda da diziyi her gördüğümde içimden keşke ben de bu dizide bir eser seslendirebilsem diye geçiriyordum… Attığım video güzel bir izlenme ve beğeni aldı. Eserlerin sözlerini yazan Gökhan Üçel bana ulaştı daha sonra da Yapımcı Ferhat Eşsiz ulaştı ve o güzel eseri milyonlara, sizlere ulaştırabildik.
-Oyunculuk yapmakta zorlandınız mı? Öncesinde bir eğitim aldınız mı?
-Yaptığım meslek gereği işimizin büyük kısmı sahnede geçtiği için yapabilirim diye düşündüm. Öncesinde de bir eğitim almadım, hatta okullarda düzenlenen tiyatrolarda bile rol almadım. Bu yüzden hem endişeliydim hem de kendime güveniyordum. Ama sete gittiğimde ekiple tanışınca çok rahatladım ve hiç zorlanmadım.
–Gönül Dağı hem müzisyenlikte hem de oyunculukta sizin ilklerinizden biri oldu. Bundan sonra oyunculuk teklifi alırsanız değerlendirir misiniz?
-Daha önce sorsaydınız hayır derdim sanırım ama oyunculuğun çok keyifli olduğunu gördüm ve kendimi o an çok mutlu hissettim bu yüzden kesinlikle değerlendiririm.
–Gönül Dağı’nda yer alan türküleri seslendirirken neler hissediyorsunuz? Dizi müziklerini yaparken çekimleri izliyor musunuz? O kadar içten ve samimi seslendiriyorsunuz ki türküleri sanki oralarda yaşıyorsunuz ya da oraya bir yolculuk yapmışsınız hissi uyandırıyor şarkılar…
–Gönül Dağı o kadar içimizden biri, ailemiz gibi oldu ki artık sanki Kırşehir’de köye gittiğimizde komşuya çaya gitmişiz gibi… Hikayesi güzel, verilen mesaj güzel, öğrettiği şeyler güzel… Bir şeyler hissetmeye zorlamıyor insanı, zaten hissetmiş oluyorsunuz her şeyi. Hepimizin derdi, kederi farklı fakat acımız aynı. Acımız aynı olunca da o samimiyet karşı tarafa bir şekilde geçiyor. Bir an da hepimizin derdi aynı dertmiş gibi oluyor. Bu da benim için inanın paha biçilmez bir his. Dinleyicimin beni anlaması, duygularımızın aynı olması beni çok mutlu ediyor.
Yapımcılığını Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği Gönül Dağı’nın senaryosunu Ali Asaf Elmas ve Teoman Gök kaleme alıyor.
Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun başrolleri paylaştığı Gönül Dağı’nda, Nazlı Pınar Kaya, Ferdi Sancar, Erdal Cindoruk, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Serkan Kuru, Melis Sevinç, Hüseyin Sevimli, Ulviye Karaca, Sait Seçkin, Hande Nur Tekin, Sercan İnceer, Eren Can Vurucu, Faruk Karagül, Kaptan Gürman, Öznur Yağcı, Mesude Türkmen, Süeda Çil, Burak Can, Öge Sözbaş, Kaan Şençubukçu, Ataberk Tufan, Ömer Batu Dağlı, Bade Irazlı, Burak Haktanır, Müjde Zeynep Akdeniz, İpek Uzkalan, Şive Şenözen, Edanur Yılmaz rol alıyor.