Mehmet Salih AKPINAR kimdir?

27.04.2023 - Perşembe 09:21

Mehmet Salih AKPINAR genç bir Özel Eğitim Öğretmeni. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü'ne yerleşmeye hak kazandı. Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği'nin üyesi oldu ve dernek ile birlikte Özgül Öğrenme Güçlüğü ‘ne sahip çocuklarım sosyal beceriler kazanmasına yönelik çalışmalar yaptı. Aynı dernekte öğrenme güçlüğü grubuna yönelik materyaller hazırlanmasına ve Erasmus+ projeleri yazılmasına da katkı sağladı. Mehmet Salih AKPINAR üniversite hayatının ikinci yılında Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yarı zamanlı uygulamacı olarak çalışmaya başladı. Burada akademisyenler eşliğinde öğrencilerle birlikte çalışırken aynı zamanda bilimsel bilgi üretmeye ve yaymaya yönelik faaliyetlere de katkı sağladı.

Aynı dönem Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu başkanlığına seçilen Akpınar, görevi süresince alandaki üniversite öğrencilerinin kaynaşması için çalışmalar yaptı. Bu çalışmaları Ankara'da gerçekleştirdikten sonra ülke çapında özel eğitim öğretmeni adayı öğrencilerin bir araya gelmesi için kurulan platforma katılan ilk üyelerden biri oldu ve süreçte aktif rol aldı.

Pandemi döneminde Arkadaşları Cemal Uğurlu ve Alperen Özen ile birlikte Sanal Üniversite Özel Eğitim platformunu kurdu. Platform, özel eğitim alanında bilimsel bilgiyi ücretsiz eğitim vermeyi kabul eden akademisyenler aracılığıyla ulaşılabilir hale getirdi. Özel Eğitim alanının ilk online platformu oldu ve alanın en bilindik platformlarından biri haline geldi.

Mehmet Salih Akpınar ve arkadaşları platformu eğitim vermenin yanı sıra veri toplayarak bilimsel bilgi edinmek için de kullandılar. Bu verileri kullanarak hazırladıkları bildiri ile 30. Ulusal Özel Eğitim kongresine katıldılar. Kongrede bildiri sunan tek öğrenci grubu oldular.

Hazırladıkları bir diğer bildiriyi ise Özel Eğitim Öğrenci kongresinde sundular.

Mehmet Salih Akpınar, eğitim hayatı süresince pek çok kurumda gönüllü stajlar ve gözlemler yaptı.

Mehmet Salih Akpınar, üniversitesinin tanıtımı ve üniversiteye yeni gelen öğrencilerin sorularının yanıtlanması için düzenlenen yayınlarda konuşmacı olarak yer aldı. 19 Mayıs 2021 yılında da Eğitim Bilimleri Fakültesi Temsilcisi olarak senato toplantısına katıldı.

Okulunda düzenlenen kongrede, arkadaşları Selim Keçeli ve Gizem Tok ile birlikte hazırladıkları bildiri, ikincilik ödülü aldı. Üniversiteden iyi derece ile mezun olan Mehmet Salih Akpınar Antalya’da özel bir kurumda öğretmenlik görevine devam etmektedir.