Ünlü Koreograf Asil Çağıl’ın koreografisini gerçekleştirdiği ve Zeliha Çal, Tuğçe Sarıkaya, Yağmur Ayaz, Özlem Karaoğlu, Seviye İkbal Tulgar, Jenya Krivenko, Türkan Geyik, Gamze Balım ve Ola Zaremba gibi tanınmış mankenlerin yer aldığı defileye Hazal Karataş özel dans gösterisi, DJ Halil Akbaş ise müzikleri ile renk kattı.
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2018 – 2019Öğretim Yılı Bahar döneminde mezun olan öğrencilerin “Bitirme Projesi” kapsamında tasarladıkları 4’er giysiden oluşan tasarımları, “Defile Koreografisi ve Organizasyonu” dersi ile yapılan ortak çalışma sonucunda moda severlerin beğenisine sunuldu. Projede göç teması gibi bütün toplumları ilgilendiren sosyal bir konu ele alınırken,bu temanın öğrencilerde oluşturduğu sosyal duyarlılık vefarklı izlenimler de koleksiyonlarına yansıdı.
TARİHİ KERVANSARAYDA BÜYÜLEYİCİ DEFİLE
Büyükçekmece Kervansaray’ın tarihi atmosferinde gerçekleşen defilede,Berkay Başaran“Kervan”, Eda Damla Görgülü“Reenkarnasyon”, Melike Çetinkaya“Balkan Göçü”, Müzeyyen Karaçam “Umuda Yolculuk”, Nilsu Bayraktar “Gitano”, Özge Öksüz “Kabile”, Özge Türkyılmaz “Gypsy”, Sena Dağhan “Bosnian” , Sevgi Karaca “Beyin Göçü”ve Tuğba İnal “Kelebek Etkisi”teması altında oluşturdukları koleksiyonları izleyenlere sundu.
İstanbul Arel Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Hakkında
Yetenekli gençler arasından “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci kabul eden Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü dört yıllık çağdaş bir eğitim sonrasında; Moda ve Tekstil Tasarımcısı unvanı ile yaratıcı ve sanatsal çalışmalar yapabilen mezunlar vermektedir.
Lisans programı öğrencilerin, Temel Sanat Eğitimi yanı sıra, mesleki bilgilenme süreçlerini oluşturacak olan dersler dizgesi içerisinde, kişisel yaratıcılıklarının gelişmesini sağlamaktadır. Öğrencilerimiz, lisans programının öngördüğü Moda ve Tekstil tasarımı alanlarında uzmanlaşmaya doğru, konusunda uzman eğitimcileri ile birlikte yol almaktadır. Bu süreçte tekstil sektörünün ana hammaddesi olan elyaftan başlayarak, kumaşa, desene, kalıba ve moda tasarımının koleksiyon sürecine hâkim olabilecek sanatsal vizyona ulaşırlar. Bu keyifli yolculukta, çağımızın tartışmasız en önemli gereksinimi olan bilgisayar programları eğitimi, öğrencinin en büyük yardımcısı olmaktadır.
Mezunlarımız, tekstil ve hazır giyim sektöründe ulusal ve uluslararası boyutta hizmet veren kuruluşlarda Moda Tasarımcısı, Desen tasarımcısı, Mağaza Görsel Sunum ve Tasarım Uzmanı, Tasarım Planlamacısı, Moda Araştırma ve Geliştirme Uzmanı, Moda Editörü, Moda Yazarı, Marka Yöneticisi, FreeLance Koleksiyon Tasarımcısı, Stil Danışmanı, Trend Danışmanı, Moda Eleştirmeni, Baskı Tasarımcısı, Dokuma Tasarımcısı, Moda Aksesuar Tasarımcısı olarak görev alabilirler. Ayrıca, sektöre yeni nesiller kazandırmak amacıyla akademik kariyer de yapabilirler.